No-Show tarief

No-show tarief

Het komt steeds vaker voor dat patiënten zonder bericht niet op afspraken bij de huisarts of praktijkmedewerkers verschijnen. Wij hebben daarom, op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) een ‘no-show’ tarief ingevoerd.

Waarom een ‘no-show’ tarief?

Steeds meer mensen willen een afspraak maken voor het spreekuur. In de tijd die bij uw huisarts voor u gereserveerd stond had uw huisarts ook iemand anders kunnen helpen. De praktijk wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden. U wilt met uw medische klacht immers ook graag zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door uw afspraak op tijd telefonisch af te zeggen.

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Meld dit dan uiterlijk 1 werkdag van te voren (maandag t/m vrijdag) telefonisch tussen 9.30 en 11.30 uur op telefoonnummer (070) 800 22 11, via e-mail info@huisartsenpraktijkbinckhorst.nl of via uwzorgonline als u op die manier een afspraak had gemaakt. De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt vaak direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Er wordt dan natuurlijk géén no-show tarief berekend.

De hoogte van het no-show tarief

Het no-show tarief is een schadevergoeding voor de kosten die de praktijk maakt. De tarieven van het no-show tarief zijn 15 euro voor een enkel consult en 30 euro voor een dubbel consult. Hier vallen ook alle consulten bij de assistentes en praktijkondersteuners onder.

Hoe werkt het?

U ontvangt de rekening met het te betalen bedrag per e-mail thuis. Indien de rekening voor een volgende afspraak nog niet is betaald, dan moet u het bedrag betalen, voordat de afspraak door kan gaan.

Let op: uw zorgverzekeraar vergoedt de no-show factuur niet.

Openingstijden

  • Maandag 08:00 - 17:00
  • Dinsdag 08:00 - 17:00
  • Woensdag 08:00 - 17:00
  • Donderdag 08:00 - 17:00
  • Vrijdag 08:00 - 17:00

Praktijk nieuws

    Opps, No posts were found.